Hoe ga ik te werk?

Of het nu gaat om een afscheidsviering, een herdenkingsbijeenkomst, of een het voorbereiden van een workshop voor een specifieke doelgroep, mijn uitgangspunt is een persoonlijke benadering. Ritueelbegeleiden is voor mij als het bieden van maatwerk.

In geval van een afscheidsviering of herdenkingsbijeenkomst, kom ik na de aanmelding bij u op huisbezoek. In dit eerste gesprek wordt uitgebreid stilgestaan bij het leven van uw dierbare. U maakt uw wensen kenbaar en de structuur voor de afscheidsceremonie wordt doorgenomen. In de hierop volgende dagen is er, tot aan het moment van de uitvaart, dagelijks contact om definitief vorm te geven aan de afscheidsviering en eventuele vragen daarover te beantwoorden.

Tijdens de ceremonie neem ik de regie: daar waar nodig ga ik voor, daar waar wenselijk geef ik u de ruimte zelf te doen wat voor u belangrijk is.

Twee weken na de viering kijken we in een gezamenlijk gesprek terug op de ceremonie en ontvangt u van mij alle uitgesproken teksten op papier. Mocht er behoefte zijn aan verdere emotionele ondersteuning, dan kan ik u ook daarbij van dienst zijn.Bent u ge´nteresseerd in de workshop 'Anders kijken', voor een concrete, speciale doelgroep, dan kan ik mijn programma aanpassen aan uw specifieke vragen. In een persoonlijke gesprek kunt u uw wensen kenbaar maken, die ik zal vertalen naar de desbetreffende doelgroep.
Informeer gerust naar de mogelijkheden.